Популарни земји
Споредба на времето

Kailua Kona — времето Април, температура на водата

26.9°C Дневни температури 22.9°C Ноќ температури 21 Сончеви денови 12.3-12.9 Сонцето (часови) 2 Врнежливи денови 48.9 мм Врнежи 25.3°C температура на водата
Температура на воздухот
2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013
Максималната дневна температура 30.3°C — 6 Април 2016.
Максималната температура ноќ 25°C — 4 Април 2018.
Минималната дневна температура 24°C — 19 Април 2019.
Минимум ноќ температура 19.5°C — 2 Април 2016.
температура на водата
2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013
Најтопла вода 26.1 °C — 21 Април 2018. Најстудениот вода 24.1 °C — 6 Април 2013.
Сончево, облачно и мрачни денови
Врнежи, мм
Максималната врнежи 85.9 мм — Септември. Минимум врнежи 12.7 мм — Јан.
Брзина на ветерот, км / ч
Максималната брзина на ветерот 12.6 км / ч — Мај. Минимална брзина на ветерот 10.4 км / ч — Декември.
Број на часови на сонце
Максималниот број на сончеви часови дневно 10.5 h. — Mar. Минималниот број на сончеви часови дневно 9.2 h. — Август.
Кажете ни и ги споделите со вашите пријатели!