Популарни земји
Споредба на времето

Чикаго — времето Април, температура на водата

10.4°C Дневни температури 6.1°C Ноќ температури 10 Сончеви денови 12.7-14 Сонцето (часови) 6 Врнежливи денови 81.7 мм Врнежи 4.5°C температура на водата
Температура на воздухот
2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013
Максималната дневна температура 25.5°C — 15 Април 2017.
Максималната температура ноќ 18°C — 10 Април 2017.
Минималната дневна температура 0.3°C — 9 Април 2016.
Минимум ноќ температура -5°C — 5 Април 2018.
температура на водата
2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013
Најтопла вода 8.7 °C — 26 Април 2016. Најстудениот вода 1.7 °C — 2 Април 2014.
Сончево, облачно и мрачни денови
Врнежи, мм
Максималната врнежи 131.1 мм — Јуни. Минимум врнежи 39.1 мм — Јан.
Брзина на ветерот, км / ч
Максималната брзина на ветерот 21.3 км / ч — Ноември. Минимална брзина на ветерот 14.1 км / ч — Август.
Број на часови на сонце
Максималниот број на сончеви часови дневно 10.3 h. — Јули. Минималниот број на сончеви часови дневно 3.7 h. — Декември.
Кажете ни и ги споделите со вашите пријатели!