Популарни земји
Споредба на времето

Podebrady — времето по месец

Температурата на воздухот по месец
Просечната максимална дневна температура — 24.5°C Август. Просечната максимална температура ноќ — 15°C Август. Просечната минимална дневна температура — 0.5°C во јануари. Просечната минимална ноќ температура — -2.2°C во јануари.
Врнежи, мм
Максималната врнежи — 70.1 мм Тоа беше снимен Мај. Минимум врнежи — 25.7 мм Тоа беше снимен Февруари.
Кажете ни и ги споделите со вашите пријатели!