Популарни земји
Споредба на времето

Оломоуц — времето по месец

Температурата на воздухот по месец
Просечната максимална дневна температура — 25°C Август. Просечната максимална температура ноќ — 14.6°C Август. Просечната минимална дневна температура — -0.5°C во јануари. Просечната минимална ноќ температура — -3.5°C во јануари.
Врнежи, мм
Максималната врнежи — 54.9 мм Тоа беше снимен Јули. Минимум врнежи — 21.6 мм Тоа беше снимен Февруари.
Кажете ни и ги споделите со вашите пријатели!