Популарни земји
Споредба на времето

Krknose — времето по месец

Температурата на воздухот по месец
Просечната максимална дневна температура — 19.8°C Август. Просечната максимална температура ноќ — 14.3°C Август. Просечната минимална дневна температура — -2.1°C во јануари. Просечната минимална ноќ температура — -3.7°C Февруари.
Врнежи, мм
Максималната врнежи — 185.1 мм Тоа беше снимен Јули. Минимум врнежи — 48.7 мм Тоа беше снимен Февруари.
Кажете ни и ги споделите со вашите пријатели!